Nybrot Gård - 8890 Leirfjord
Tidligere aktiviteter i 2017

Dette har skjedd i år....

Nybrots Lavira ble født
Nybrots Lavira ble født
28. mai fikk Lykke et nydelig hoppeføll. Hun fikk raskt tilnavnet Lykketrollet. Grete foreslo navnet Elvira men Jenny ville heller at føllet skulle hete Lavira og slik ble det.
Helgelandskeid 10. juni 2017
Helgelandskeid 10. juni 2017
Den 10. juni deltok Ragni Charlsen med Gromis og Silje Nikolaisen med Lyse på hestekonkurransen Helgelandsskeid. Arrangementet hadde mange fine øvelser i terrengløype og teknisk del med åpning og lukking av grind fra hesteryggen, gå over presenning og hopping av hinder. Konkurransen er kun for de tre særnorske hesterasene og våre ekvipasjer gjorde det svært bra. Både hester og ryttere kom hjem flere erfaringer rikere og vi var stolte over å få vise fram gode hester uten bitt og sko, sammen med over 30 startende i løypa.
Nybrots Aladdin ble født
Nybrots Aladdin ble født
13. juni fikk Sara endelig føllet sitt. Vi hadde ventet og ventet da vi først ikke trodde at Sara var drektig. Men i slutten av mai fikk vi det bekreftet etter sterke mistanker. Aladdin var frisk og fin med rød pels og stjerne i panna. Det er flott at Sara endelig har fått et føll etter aborten med tvillingene for to år siden og han vokser og trives.
Klatretur på Rabben
Klatretur på Rabben
17. juni dro Grete og Ragni på klatretur på Rabben. Lucas og Gromis bar oss hele veien opp og det ble en skikkelig fin treningsøkt for både hester og ryttere.
Tur til skogs med svenske turister
Tur til skogs med svenske turister
24. juni tok vi med oss to svenske turister til skogs. Disse hadde kjørt helt fra Karlstad i Sverige til Nybrot for å prøve nordlandshest i terrenget. Det fikk de. Til tross for øsende regn gjorde Gromgutt og Lucas som vanlig en god jobb. Vi dro også en tur på beitet i Fagervika for å vise dem Lavira og Aladdin. Hvem vet, kanskje Aladdin reiser til Sverige når han blir stor?
Tur til skogs med 6 turister
Tur til skogs med 6 turister
1. juli dro vi til skogs med 6 norske turister. De fleste var helt nybegynnere og tre fikk ri opp til skogs mens tre fikk ri hjem igjen. Lucas, Lyse, Emily og Gromis fikk oppdraget og Grete var med som guide. Hege kjørte bil og guidet de andre til grustaket der det ble gjort opp bål og grillet i finværet. Alle som ville fikk prøve seg på hesteryggen i grustaket. På tur hjem fikk hestene bade i elva og vi prøvde noen runder med galopp opp traktorveien bak huset.
Ridekurs uke 28-29 2017
Ridekurs uke 28-29 2017
I juli i år arrangerte vi et litt mer intensivt ridekurs som strakk seg over to uker. To grupper og til sammen 8 barn fikk lære å pusse, stelle, sale opp og ri. Minste deltaker var Maja på fem år og eldste deltaker var Victoria på 15 år. Vi hoppet hinder, lærte ridebanens veier og travet med hestene på ridebanen. Siste dag arrangerte vi gymkhana konkurranse i strålende sol. På grunn av litt frafall og enkelte deltakere som hadde reist på ferie, var det fire som fikk utdelt medalje og kursbevis søndag 23. juli.
Tur til skogs med Jenny og Regine
Tur til skogs med Jenny og Regine
25. juli dro vi nok en gang til skogs med hester og ryttere. Denne gangen var det Jenny som fikk ri Lucas og Regine som fikk ri Emily. Signe var med i vogna som Gunn Mari trillet og vi grillet og koste oss i grustaket. På tur hjem var det obligatorisk vassing i elva med hestene og jentene var godt fornøyde med turen.
Ridekurs uke 32-33 2017
Ridekurs uke 32-33 2017
I august gjentok vi suksessen med fullbooket ridekurs og to grupper som red tirsdager og torsdager eller onsdager og fredager i to uker. Siste kursdag ble det arrangert gymkhana konkurranse med familie som heiagjeng. Her kunne også barna fra ridekurs i juli delta slik at de også fikk vist sine rideferdigheter. Det var dårlig vær men både barn og voksne stilte med gode klær og godt humør.
Barnebursdag med ridning
Barnebursdag med ridning
I anledning Jennys 5 årsdag fikk alle gjestene ri noen runder på ridebanen. Denne gangen var det Lucas og Emily som gjorde jobben mens Grete og Hege leide. Alle måtte stille seg i kø og det ble mange runder på hver gjest. Signe fikk også komme på hesteryggen for første gang og det var stor stas for en liten babykropp.
Website Builder drives av  Vistaprint