Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Nybrot Gård

8890 Leirfjord

Nyheter

20.03.2020

Aktiviteten på gården ble drastisk begrenset med utbruddet av koronavirus og karantenebestemmelser. Jenny havnet også i karantene ettersom det var et barn på SFO som hadde vært i et område med stor smitterisiko.

Vi er heldigvis fortsatt friske og raske men holder oss hjemme og bruker dagene sammen med hestene og de andre dyrene på gården. 

24.02.2020

I dag måtte vi ta farvel med vår kjære Lunas Lykke på grunn av lang tids sykdom. Hun ble akutt dårligere om fikk slippe videre smerter. Vi er utrolig lei oss for tapet av en god avlshoppe og rideskolehest.

Flokken er ikke helt den samme uten henne og Lavira lurer på hvor moren hennes er. Det er trist og rart men vi husker henne med mange gode minner.

15.02.2020

Vi har fått ny vogn og gleder oss til det blir bedre føre slik at den kan prøves. Vi har tømmekjørt med både Emily og Thelma og har kjøpt inn ekstrautstyr som trekkliner. Den store drømmen er å kunne kjøre tospann, men vi får begynne med en i starten.

Et av hjulene var punktert men etter en ordre på nett kom det ny slange fra USA. Alf Terje har nå reparert hjulet og det ser veldig bra ut. Jenny og Signe har stadig inspisert vidunderet og de gleder seg også til vi får spent for.

13.12.2019

Grete har fått seg ny hest. Thelma er en kaldblodstraverhoppe fra Harstad som skal få prøve seg som terapihest her hos oss på Nybrot. Hun har gått i trav helt frem til i dag og er derfor en habil kjørehest.

Vi gleder oss veldig over denne muligheten og håper at Thelma vil finne seg raskt til rette i stallen og i flokken vår.

Det er ikke bare kjøring vi håper å kunne bruke Thelma til og da hun er stor kan det hende hun blir et viktig tilskudd i våre ridetilbud også.

23.04.2019

Vi har begynt med barnebursdager på Nybrot Gård. Barna får ri med leier på ridebanen, de får være med på skattejakt og vi griller pølser eller hamburger på bålpanne. Vi dekker også opp på benker og bord slik at alle kan sitte og spise kake, etter å ha sett på høner og kaniner.

Vi har takket ja til å stille med hester på årets indianerfestival den 11 mai på Leland. Du treffer oss der fra kl 11.

Verdens vakreste Aladdin er fortsatt til salgs og står nå på besøk hos Storm på Bakken mens vi venter på at riktig kjøper skal dukke opp. Lavira er hjemme sammen med flokken og snart skal vi starte på tømmekjøring. Det blir gøy.

Vi oppfordrer alle som ønsker å være fôrrytter om å ta kontakt for prøvetime. Vi trenger gode hjelpere på gården til både små og store oppdrag. Har du erfaring med turister og turridning kan det hende vi til og med kan tilby deg sommerjobb!

02.05.2018

Det har vært mye jobb utenom gården den siste tiden og vi har hatt lite hjelp. Derfor må vi dessverre selge to av våre hester. Nybrots Aladdin og Ritars Sara er lagt ut for salg. Du finner mer informasjon på finn.no og på vår facebookside.

Vi har takket ja til å holde barneridning på årets indianerfestival på Leland lørdag 2. juni. Du er hjertelig velkommen til å være med og vi søker fortsatt to voksne og hestevante leiere som kan være med og hjelpe til. Du vil få betaling for din hjelp. Ta kontakt med Grete eller Alf Terje snarest om du ønsker å hjelpe oss :-)

Ridekurs er for tiden ikke planlagt, så lenge barnevakt er vanskelig å få tak i. Vi kan imidlertid avtale ridetimer på lørdags formiddag og på fridager. Det er bare å ta kontakt, så finner vi en løsning. Om du har rikelig hesteerfaring og mener at du kan stelle og ri en hest selv, er det fortsatt mulig å ha hest på halvfôr hos oss. Men dette forutsetter at du hjelper til med en del arbeidsoppgaver på gården (møkking i uteområdene, fylling av vann, reparering av gjerder og flytting av hester mellom beiter). Det er stort ansvar med å "ha" en hest. Også hest på halvfôr. Ta kontakt for en hyggelig prat og en prøvetime.

08.09.2017

Sommeren har vært fin med mange besøkende, to ridekurs og turister på tur til skogs. 15 barn og unge har deltatt på femdagerskurs i ridning og hestestell. Beitesesongen er så og si over. Alle hester er kommet hjem og føllene er introdusert i flokken. Det er mange som ønsker å ri så vi prøver å tilby ridetimer torsdager og fredager. Følg med på kurs og aktiviteter samt på vår facebookside.

02.04.2017

Det er lenge siden forrige oppdatering og mye har skjedd. Den 26. november 2016 kom Signe Mari til verden. På grunn av graviditet og fødsel har hesteaktiviteten vært noe redusert. Nå er vi imidlertid glade for å annonsere at gården har blitt godkjent hestevirksomhet gjennom KSL systemet og er dermed en av få staller i vårt nærområde som kan skilte med denne kvalitetsbetegnelsen.

Hestene koser seg i vårsola og slipper vinterpelsen i full styrke. Vi er heldige ha fått avtale med to voksne damer som skal pusse og stelle hestene nå framover mot at de får lov til å trene dem.

Det vil forhåpentligvis bli finere vær og føre nå framover. Alf Terje er for tiden hjemme i pappapermisjon med Signe mens Grete jobber som vanlig. Dette gjør at eventuelle ridetimer foregår fra kl 18 til 19 på kveldstid. Fra begynnelsen av juni er Grete tilbake i mammapermisjon. Det vil forhåpentligvis også bli en del snekkervirksomhet i løpet av forsommeren. Vi har fått avtale med et firma som skal bytte tak, kledning og vinduer i hele huset vårt. Vi gleder oss enormt til oppussingen er ferdig og vi får "nytt" hus.

29.07.15: Fine dager med ferie og ridekurs

Nå er sommerferien over for Grete's vedkommende men hestene er i full aktivitet med ridetimer og knøttekurs på mandager.

Det har vært en super sommer til tross for noe varierende vær. To jenter deltok på helgekurs for viderekomne og det var rundt 40 deltakere på vårt åpent gård arrangement med barneridning, natursti og grilling.

Vi har fortsatt litt slåttonn igjen før vi kan si oss ferdig med innhøstingen, men det er bare å ta kontakt for ridetimer og turer. Hestene står på beite litt rundt omkring gården, men hentes hjem til oppdrag ved behov.

Vi minner om at vi har ledige stallplasser for tiden og inviterer interesserte til å komme innom for en hyggelig hesteprat og omvisning hos oss.

29.06.15: Bli med på helgekurs 10.-12. juli

Vi ønsker velkommen til helgekurs i ridning og moro med hest. Har du ridd en del før og mestrer alle gangarter alene, er dette noe for deg. Ta gjerne med egen hest. Se fanen kurs og aktiviteter for mer info.

19.06.15: Hestene er kommet seg på beite

Endelig har hestene kommet seg på grønt og solen skinner. Vi tilbyr ridetimer, rideturer og kurs hvis det er mange nok som på samme nivå som ønsker det. 

Lørdag 13. juni ble årets GSPR avsluttet med trivelig tur til skogs, grilling i grustaket og masse oppdagelser for både store og små. Vi ønsker å takke de trivelige elevene for et godt skoleår og ønsker dem alt hell og lykke videre.

02.06.15: Sommeren nærmer seg

Vi har ikke vært så flinke til å oppdatere vår hjemmeside i det siste. Det meste av aktivitet har vært rapportert fortløpende på vår facebook side. Vi er ikke riktig ferdige med lammingen og de som vil er hjertelig velkommen til å besøke oss og lammene. Hønene har også fått lov til å komme ut. Ridetimer tilbys og kan avtales direkte med Grete.

14.06.14: Vel gjennomført Indianerfestival

I dag bidro hestene Lyse, Emily, Gromgutt og Lucas med barneridning på Indianerfestivalen på Leland. Det ble en lang dag med mange runder og køen på oppstigningsplassen var til tider svær. Likevel gikk det fort unna da vi hadde fire hester og flinke medhjelpere som holdt framdriften på topp. Vi vil herved rette en kjempestor takk til Kleo, Anne Sofie, Aina, Alette, Ida og Hege som bidra med leiing, stempling, utdeling av ridehjelmer og hestestell. Uten dere hadde vi ikke fått det til!

12.06.14: Avslutning av ridekurs

Denne uka er vi i sluttfasen av ridekursene og har delt ut kursbevis både til øvede og viderekomne ryttere. Førstkommende lørdag blir vi å finne på Indianerfestivalen på Leland. Der tilbyr som vanlig barneridning for små indianere.

09.06.14: Lykke og Sara til hingst

Da har Lunas Lykke og Ritars Sara endelig kommet seg på hingstebesøk og i år var det hingsten Sørgårds Kong Nor som var den utvalgte. Hoppene blir på ferie hos hingsten i noen uker framover og til neste år håper vi på to fine føll av rasen Nordlandshest/Lyngshest. De øvrige hestene på gården har endelig kommet seg på beite. Det gjenstår kun en uke igjen av ridekurs og ridetimer, så får alle hestene velfortjent fri. Siste dag med pliktarbeid blir lørdag 14. juni der vi skal ha barneridning på årets indianerfestival på Leland. Vel møtt til alle barn som ønsker å ri. Første runde er som vanlig gratis.

31.05.14: Full fart på gården

Det er for tiden masse aktivitet på Nybrot. Alf Terje jobber med våronna. Mange grøfter er reparert og de jordene som skal pløyes er nå ferdige med såfrø og det hele. Det blir så fint!

Det er brukbar etterspørsel etter ridetimer og kurs og hestene jobber for maten stort sett hver eneste dag. Vi har fire ridekurs gående nå. Mandager er tre ryttere med på kurs for øvede ryttere. Denne sesongen har deltakerne ønsket seg turer og sprangøvelser så det har blitt litt av hvert å bryne seg på. Tirsdager har vi satt i gang knøttekurs der hele fem barn i seksårsalderen koser seg sammen med sine foreldre og hestene. De får pusse, stelle og ri på ridebanen. Balanseøvelsene er spesielt populære. Onsdager har vi ridekurs for viderekomne barn og tre flinke ryttere øver seg på hinderløyper, trav og å hoppe hinder. Dette kurset avsluttes onsdag 4. juni med tur og grilling. Torsdager har vi en gruppe med nybegynnere som rir. Det blir grunnleggende øvelser i skritt og trav på ridebanen. Barna er så flinke at vi snart skal prøve oss på hinder også. Det blir en del ridetimer på lørdager og søndager i tillegg. Turridningsgruppen har vært svært aktiv dette året. Vi har hatt 6 skogsturer med folk fra både Alstahaug og Mosjøen. Tre av disse turene hadde i vi i mai, takket være en del fridager og god hjelp fra hjelpe- instruktør. Neste skogstur blir søndag 1. juni. Si fra hvis du vil være med!

05.05.14: Vi har lagt ut noen videoklipp fra gårdens aktiviteter

Klikk på fanene nederst i menyen på venstre side og kos deg med videoer med gårdens dyr og action fra våre rideturer. Bli med på neste tur da vel! Den går lørdag 10. mai. Vi saler opp kl 12.

23.04.14: Våren er endelig kommet

Vi håper dere alle har hatt en strålende fin påske og deler dette blinkskuddet av Jenny som frydet seg på hesteryggen i går. Det er vel ingen tvil om at denne jenta kommer til å bli litt hestegal når hun blir stor.

13.01.14: Ledige stallplasser

Vi har nå ledige stallplasser på Nybrot. Ta kontakt for pris og kom gjerne innom for omvisning og en trivelig prat.

Helgekurs i barfottrim og naturlig hestehold

24.-26. januar planlegger vi hovtrimmerkurs på Nybrot. Bli med og lær å ta vare på din hest sine hover. Det legges inn teori om hovens anatomi og fysiologi og deltakerne får øve seg på å trimme daubein. Hvis ønskelig kan du ta med din egen hest og få kyndig veiledning i å trimme den. Alle hover er forskjellig og slites på ulike måter. Se kurs og aktiviteter 2014 for mer informasjon. Husk påmeldingsfrist 20. januar!

Nye ridekurs starter i uke 39

Beitesesongen er over for denne gang. I går kom Mozart og Tens hjem fra beitet i Lyngen, i dag hentet vi hjem Emily og Gromis. Nå er flokken fulltallig og neste helg kommer det en ny hest til oppstalling.

Siden sist har vi vært med på åpen gård arrangement i regi av bondelaget og vi fikk stilt både Lykke og Lyse på utstilling forrige helg. Utstillingen gikk bra. Både Lyse og Lykke avla godkjent kjøreprøve og fikk til slutt hver sin 3. premie. Det betyr at de er godkjente for bruk i avl og at de var fine representanter for sine raser. Vi er utrolig stolte av de flotte hestene våre og vil takke de gode hjelperne våre som blant annet lot oss låne vogn til å trene med.

Vi planlegger nye ridekurs med oppstart i uke 39. Vi starter med et knøttekurs og et videregående kurs for barn i alderen 7-13 år. Sistnevnte kurs passer bra for de av dere som har deltatt på nybegynnerkurs eller har tatt noen ridetimer før. Se kurs og aktiviteter for mer informasjon og meld dere på!

27.06.2013: Hestene har fått sommerferie på beite

Det har skjedd mye siden sist oppdatering. Vi har avsluttet ridekurs for øvede ryttere, hatt mange fine skogsturer og avsluttet GSPR for sommerferien. Etter fin innsats med barneridning ved årets Indianerfestival på Leland fikk også hestene sommerferie og koser seg nå på beite. Vi ønsker å takke Benedicte og Siw Nina, Camilla og Hege for fin innsats og hjelp som leiere på indianerfestivalen. Grete har begynt på jobb igjen og tilbyr kun ridetimer i helger en stund framover. Nybrots Lyse og Lunas Lykke er meldt på til utstilling på Sletten i Mo i Rana 31. august så det blir travelt med innkjøring i sommerferien. Ridebanen er mye ledig så kom og tren! 20.-21. juli planlegger vi kjørekurs med Kleo Delaveris. Bli med da vel!

20.05.2013: Lamming på Nybrot

14 søyer ble drektige etter at væren Værner var på friertokt i desember. Nå er lamminga godt i gang og vi har fått 17 nydelige ulldotter som løper rundt og gjør både sine mødre og oss litt nervøse.

21.04.2013: Ridebanen tiner fram!

I dag ble Gromgutt trent med løshopping over hinder på banen. Det var trivelig, og puss og stell i forkant tok overraskende lang tid. Nå har også Gromgutt bestemt seg for å kvitte seg med vinterpelsen. Etter hvert som snø og is tiner går stadig mer tid med til å gjøre reint på uteormådet til hestene. Mange trillebårer blir måkket bort hver dag og dagen etter har enda mer fôrrester og møkk tint fram. Det kan virke som et evighetsarbeid, men når alle hjelper til, monner det virkelig! Tusen takk til de flinke oppstallørene som gjør en daglig innsats for et reint uteområde til hestene :o)

12.04.2013: Fine skogsturer og godt vær

Vi gleder oss over mer vår i luften, til tross for store snømengder på bakken. Det tiner godt i vårsola og hestene har begynt røytingingen. Vi har hatt noen flotte skogsturer i påsken og føret langs bygdeveiene er fint. Emily har røytet ganske mye av vinterpelsen allerede og må enkelte dager ha litt hjelp av et dekken for å holde varmen når det regner. Her hjelper Jenny til med fôring og opprensking av fôrrester som tiner fram.

31.03.2013:Trivelige gjestebokinnlegg

Vi er svært takknemlige for de trivelige hilsningene vi har fått på vår gjestebok. Har du hatt en fin opplevelse hos oss er du hjertelig velkommen til å legge igjen en beskjed. Alle tilbakemeldinger mottas med stor takk! Dagens skogstur var som vanlig trivelig og været glimtet til med perioder med solskinn bak skyene.

22.03.2013: Nydelig vintervær og planlegging av turridning

Vi fortsetter med turridningsgruppe hver søndag og følger spent med på værvarselet for helgen. Forrige tur hadde vi to deltakere. Vi red til grustaket og lagde bål mens hestene fikk høy å tygge på. Det ble en veldig koselig tur. Si fra nå hvis du vil være med!

12.03.2013: Hovtrim og avslutning av knøttekurs nr 2

I går kveld var det avslutning av knøttekurs nr 2 for året. I dag har vi hatt besøk av hovtrimmer Sigbjørn som har fikset hovene til hesten våre. Været var strålende og vi lot hestene stå ute på en gummimatte. Sigbjørn kommer tilbake til helgen for å verke enda flere hestehover. Ta kontakt hvis din hest trenger hovtrim!

08.03.2013: De polare lavtrykk er endelig forbi

Vi har hatt en periode med riktig så dårlig vær. Det har dessverre medført en del avlysninger og utsetting av ridekurs. Men resultatet ble at hestene fikk vask og ny frisyre. Nå ser det imidlertid ut til at både vær og føre bedrer seg og vi gleder oss til oppstart av turridningsgruppa førstkommende søndag kl 12. Har du ikke meldt deg på enda? Vi har fortsatt ledige plasser. Bli med!

13.02.2013: Avslutning av knøttekurs

I dag blir det avslutning av første knøttekurs i 2013. Vi gleder oss over litt mildere temperaturer og håper vi slipper vindtrekk på banen i kveld. Januar har vært kald men vi har fått trent hestene i både djupsnø og på lange turer langs veiene. Nå gleder vi oss til våren og snøfrie skogsveier!

11.01.13: Godt Nyttår til alle!

Vi starter det nye året med to knøttekurs med oppstart i uke 3. Videre er det nå muligheter for ridetimer tirsdager og onsdager etter kl 18. Fredag, lørdag og søndag er fortsatt ledig hele dagene for ridetimer for deg som ønsker å komme i form etter all julematen :o)

Fanny har dessverre reist tilbake til Danmark og Gromgutt og Lykke skulle gjerne hatt en rutinert og erfaren fôrrytter en til to ganger i uka.

Siden sist har eggproduksjonen kommet godt i gang og selv nå i vinterkulda får hønene komme ut og lufte seg hvis de vil. Ved overskudd av egg annonserer vi på vår facebook side - da er det bare å komme og kjøpe! Eggene begynner å bli fin størrelse på så vi tar 50 kr for 12 egg. Hønene fôres med økologisk kraftfôr i tillegg til brød og grønnsaksrester.

04.12.12: Vår kjære Kroken Luna er borte

Etter lang tids intensiv behandling måtte vi dessverre ta den grusomme avgjørelsen og la Luna vandre til de evige beitemarker. Hun ble syk med kolikksymptomer og ble behandlet mot forstoppelse over flere dager. Da behandlingen ikke så ut til å fungere måtte hun få slippe. Det viste seg at hele fordøyelsessystemet hennes hadde sluttet å virke som det skulle og ingen behandling kunne ha reddet henne likevel. Luna ble 22 år gammel og har vært hos oss på Nybrot i 17 år, der hun har lært utallige mennesker både ridekunst og gleden med hest. Vi kommer til å savne henne veldig!

06.10.12: Lykke og Gromgutt har fått seg fôrrytter

Vi har vært så heldige å få Fanny fra Danmark til å ri Lykke og Gromgutt med jevne mellomrom, slik at de skal få rutine og trim. Hittil har Fanny ridd hver eneste dag og hestene ser ut til å trives veldig godt med sin nye menneskevenn. Hele tre ridekurs er i gang for øyeblikket og alle er nå fulltegnet. Vi setter i gang nye ridekurs i november, men minner om at det fins gode muligheter for å ta ridetimer på onsdager, torsdager og i helgene. Ta kontakt for booking og mer informasjon. Årets runde med gården som pedagogisk ressurs er også godt i gang. I går fikk barna prøve å ri for første gang og det strålende fine været gjorde dagen ekstra vellykket.

17.09.12: Familieforøkning og nye ridekurs

Onsdag 15. august ble Grete og Alf Terje foreldre til lille Jenny Kristine. Hun veide 3735 gram og målte 51 cm ved ankomst. Nå er det gått en måned og den verste tåka har lagt seg. Derfor planlegger vi nye ridekurs, både for voksne og barn. Mandag 24. september planlegger vi oppstart av viderekommet kurs for voksne og fredag 28. september startes knøttekurs del 2. Se kurs og aktiviteter for mer informasjon og påmelding.

16.07.12: Avslutning av ridekurs med skogstur

I går ble ridekurset for voksne nybegynnere avsluttet med skogstur, grilling, hopp og sprett i grustaket og vassing i elva på tur hjem. Lisa og Julie som gikk glipp av avslutningen av kurset for øvede ryttere fikk være med og Luna, Lucas, Sara, Emily og Lyse var hestene i tjeneste.

Lucas koste seg stort og viste kunster i terrenghopping. Lørdag hadde vi besøk av en inspektør fra KSL matmerk og Debio som etter nøye gjennomgang kunne glede oss med beskjeden om at Nybrot Gård nå er godkjent som Inn-På-Tunet gård og oppfyller dermed kravene til rutiner, helse, miljø og sikkerhet. Det var virkelig en god nyhet! I tillegg beholder vi godkjenningen for økologisk produksjon av grovfôr.

11.07.12: Ridekurs og puss av utstyr

I dag skal vi hente en ny sal på posten og gleder oss veldig til å prøve den ut. Gretes plan for dagen er å få pussa saler og hodelag. Det trengs når utstyret blir brukt såpass ofte som nå. Nye sikkerhetsstigbøyler og stigbøylereimer er på plass.

Alf Terje jobber med å vende og tørke fôret på åkeren. Forhåpentligvis blir det pressing av rundballer til kvelds - før regnet tar til igjen.

Hvis alt går etter planen blir ridekurset for voksne nybegynnere avsluttet med skogstur førstkommende søndag.

09.07.12: Utegris og kyllinger

På fredag fikk vi ny batch med smågriser. Den fine utegården som Alf Terje hadde bygget fikk fire nye fastboende griser og gleden var stor for både to- og firbeinte da vi endelig kunne realisere drømmen om utegris på Nybrot.

I forrige uke fikk vi også ni små kyllinger av rasen jærhøns. Vi håper de snart vil vokse seg store nok til å holde seg innenfor nettingen. Da skal også disse få komme ut i sola.

Et nytt ridekurs for voksne nybegynnere ble startet opp fredag 6. juli med fire deltakere. Luna, Lucas, Emily og Sara fikk et raskt avbrekk fra sin sommerferie men er fortsatt på beite, bare litt nærmere gården. Dette kurset blir noe mer intensivt med flere økter per uke, alt etter det som passer våre deltakere.

Lykke er på hingsteslipp på Tjøtta. Hun har fortsatt ikke kommet i brunst men vi venter spent på at Reisa Álddagas skal sjarmere henne i senk. I dag starter også slåtten på Nybrot. Vi får bare krysse fingrene for pent vær med god tørk slik at vi får godt vinterfôr til hestene.

Vi har ledige ridetimer! Ring og bestill :o)

21.06.12: Stor aktivitet i juni

Hittil har juni vært en måned med stor aktivitet på Nybrot Gård. To ridekurs har blitt avsluttet med skogstur og utdeling av kursbevis.

Ridekurset for øvede ryttere pågår med fem flinke deltakere fram til 4. juli. Gården bidro med barneridning på indianerfestivalen 16. juni og arrangerte skogstur sammen med Syv Søstre Hestesportklubb den 17. juni. Da kom også Gulliver på besøk og han fikk hilse på sine gamle venner.

23.05.12: Gulliver har reist til nye eiere

Lørdag 19. mai reiste Gulliver på prøve til sine nye eiere. Vi håper at han vil finne seg til rette, men savner vår lille maskot og sjarmør allerede.

Flere bilder fra vårens ridekurs er nå å finne under vårt bildegalleri.

22.05.12: Flere ridekurs

Ridekurs for øvede ryttere ble avsluttet søndag 13. mai med utdeling av kursbevis og gjennomgang av LC:1 programmet. Været stod oss ikke bi, men deltakerne var tøffe og flinke og fullførte uten en eneste klage.

I neste uke (30. mai) fortsetter vi med ridekurs for øvede ryttere der vi bygger videre på øvelsene i LC dressur og enda mer sprangteknikk. Meld deg på!

Ridekurs for voksne nybegynnere og voksne som har ridd før går fast hver tirsdag og torsdag. Vi gleder oss til dagens økt i strålende sol og håper at våren endelig har kommet for å bli.

Vi har også gleden av å meddele at Nybrot Gård skal bidra med barneridning på årets Indianerfestival på Leland lørdag 16. juni. Søndag 17. juni blir det imidlertid arrangert en skogstur i regi av Syv Søstre Hestesportklubb til grustaket vårt i marka. Det blir felles avreise fra Nybrot for dem som vil være med. I skogen blir det mange ulike hesteaktiviteter, natursti, grilling og tur til et utkikkspunkt. Ta kontakt med Grete for mer informasjon.

01.05.12: Aktiviteter i mai

Ridekurset for øvede ryttere er fullt og godt i gang. Fem deltakere rir sprang, dressur og balanseøvelser hver søndag. Vi er også godt i gang med å ta imot påmeldinger til ridekurs for voksne. Kurset for voksne nybegynnere har nå bare en plass igjen! Ridekurset for voksne som har ridd før har fortsatt flere ledige plasser og det er fullt mulig å ta med egen hest om dette er ønskelig.

06.04.12: God påske!

Vi på Nybrot Gård ønsker alle våre kunder, venner og naboer en riktig god påske. Tirsdag 3. april var det strålende vær og vi tok en tur med både to- og firbeinte til skogs for grilling og familiekos i vårsola. Flere bilder fra turen er å finne under bildegalleriet.

Vi vil også gjerne minne om at det fortsatt er ledige plasser til ridekurs for øvede ryttere som har oppstart 15. april. Meld dere på! Dette blir gøy!

27.03.12: Kursvirksomhet

I de siste ukene har Grete og Alf Terje deltatt på HMS kurs for å ivareta Helse, miljø og sikkerhet i vår gårdsdrift. I tillegg har Grete deltatt på Inn på tunet kurs, så nå skulle alt være i orden for å ta i bruk Inn på tunet logoen i våre tjenester.

Vi har satt en dato for oppstart av ridekurs for øvede ryttere. Første dag blir søndag 15. april kl 13:00. Vi håper å bli kjent med mange nye fjes og det er også rom for å delta med egen hest.

07.02.12: Vi tilbyr hest på halvfôr

Drømmer du om din egen hest men mangler stall eller tid til å gjøre alt arbeidet? Nå tilbyr vi hester på halvfôr til ryttere med hesteerfaring. På denne måten kan du på faste dager i uken komme til gården og stelle og ri en hest hos oss. Du kan bruke ridebanen på gården eller ri sammen med andre på turer i skog og mark i nærområdet.

Prisantydning:

1 dag per uke: 800,- per måned

3 dager per uke: 1000,- per måned

5 dager per uke: 1200,- per måned

Ta kontakt med Grete for mer informasjon.

03.02.12: Ny hest på stallen

Forrige helg fikk vi inn en ny hest til oppstalling på Nybrot. Hesten er en 8 år gammel fjordingshoppe ved navn Vesla. Presentasjon og bilder kommer om kort tid.

Vi har også fått forespørsel om å starte opp et nytt ridekurs for litt øvede ryttere i alderen 10-16 år. Ta kontakt snarest så finner vi en dag som passer for alle. Mer informasjon om ridekurset finner du under Kurs og aktiviteter 2012.

17.01.12: To jenter på utplassering

Vi har vært så heldige å få besøk av to hyggelige jenter fra hestelinja ved Vefsn Videregående skole som skal ha praksisplass ved Nybrot Gård fra 16. til og med 25. januar. Jentene deltar i det daglige stellet av hestene og får lære mer om innkjøring av unghest i samarbeid med Hege. Vi håper de får et trivelig og lærerikt opphold hos oss.

11.01.12: Ny hest på stallen

Vi ønsker våre kunder et riktig godt Nyttår og kan meddele at ridekurset ble avsluttet med gymkhana oppvisning søndag 8. januar. Referat finnes under kurs og aktiviteter i 2011. Den første januar fikk vi også en ny hest oppstallet hos oss. Bilde og presentasjon av Ten CC finner du under "Privateide hester" i menyen til venstre.

Ridekurs for voksne nybegynnere er utsatt til vi har nok påmeldte (minst 3 stk). Ta kontakt med Grete for påmelding og mer informasjon.

17.11.11: Presentasjon av Høiby Tvist

Nå er endelig presentasjonen av den nye privateide hesten: Høiby Tvist kommet ut på våre sider. Se bilde og detaljer under fanen "Privateide hester" til venstre.

Vil også minne våre ridekursdeltakere om at vi ble enige om å flytte tidspunktet for kurs fra kl 13:00 til kl 14:00 førstkommende søndag. Vi håper på godt vær og gleder oss til å se alle igjen :o)

11.11.11: Nytt ridekurs 10-16 år

Da starter vi opp med et nytt ridekurs. Denne gangen blir aldersgruppen litt eldre. Vi satser på deltakere i alderen 10-16 år og håper at også foreldrene blir med som heiagjeng og støtte. Her kan alle lære noe nytt. Oppstart søndag 13. nov kl 13:00.

Se kurs og aktiviteter for mer informasjon.

28.10.11: Knøttekurs ferdig

Totalt 5 deltakere fullførte knøttekurset og fikk utdelt kursbevis den siste dagen, mandag 17 oktober. Vi er kjempestolte over de små ivrige rytterne, men foreldrene fortjener også skryt for sporty innsats som leiere og hjelpere. Vi håper å se alle igjen ved en senere anledning.

Ny hest

Vi har fått en ny hest på stallen. Høiby Tvist er en 7 år gammel kaldblodstraver og står hos oss som privathest.

Grønt Kort kurs

Til helgen arrangerer Syv Søstre Hestesporklubb Grønt Kort kurs i Sandnessjøen for alle som ønsker å starte stevner. Vi ønsker alle deltakere lykke til med både teori og praktisk rideprøve :o)

Hester til salgs

Gulliver og Gromgutt er fortsatt til salgs. Kom gjerne innom og prøv dem på gården. Ta kontakt med Grete for mer informasjon. Gromgutt, Lyse og Lykke er har nå påbegynt innridning og det er spennende å se hvor forskjellige personligheter disse "unghestene" har.

Nytt ridekurs

Vi har fått forespørsler om å arrangere kurs for litt eldre nybegynnere (10-16 år). Ta kontakt for avtale om hvilken dag som passer best, så setter vi i gang så snart vi har mange nok deltakere.

03.10.11: Dager for knøttekurs

Vi kjører knøttekurs følgende dager:

Dag 1: 12.09.11

Dag 2: 19.09.11

Dag 3: 26.09.11

Dag 4: 03.10.11

Dag 5: 17.10.11 (husk at mandag 10. oktober er det høstferie)

06.09.11: Knøttekurset er et faktum

Mandag 12. september ønsker vi en ny pulje håpefulle rytter velkommen til Nybrot Gård. Vi starter herligheten kl 18:30 med tildeling av hester og en rask gjennomgang av puss og stell før vi går ned på ridebanen og øver på grunnleggende rideøvelser, start, stopp og styring av hesten. Det er fint om foreldrene kan hjelpe til å leie hestene. Videre er gode klær som tåler smuss og lukt en fordel. Blir det kaldt og surt vær pusser vi nemlig hestene inne i stallen. Rytterne bør i tillegg ha på seg støvler eller sko med hæl slik at de sitter trygt i stigbøylene. Vi har godkjente sikkerhetshjelmer til utlån.

Velkommen!

29.08.11: Nytt knøttekurs

Det har kommet inn ønsker om nytt knøttekurs. Se "Kurs og aktiviteter 2011" for mer informasjon.

Det planlegges også oppstart av ridekurs for voksne. Grupper settes opp etter erfaringsnivå. Ta kontakt for nærmere avtale så kommer vi i gang så snart som mulig.

17.08.11: Ny trening med Monica Martinussen søndag 21.08.11

Vi har satt opp ny trening i dressurridning med Monica Martinussen på Nybrot. Påmeldingsfrist er torsdag 18. august. Se mer informasjon under Kurs og aktiviteter.

09.08.11: Vi har fått gris!

I går kom første ladning med slaktegris til gården. Vi er utrolig spente og stolte av grisene våre. Men vi ønsker å gi dem litt ro til å bli kjent med sitt nye hjem. Det foreligger også strenge krav for å unngå smitte mellom gårder. Gå derfor ikke inn i fjøsen uten følge av gårdens personale. Salrommet og det gamle melkerommet kan imidlertid brukes som vanlig.

På døra inn til melkerommet henger også et oppslag med oversikt over når ridebanen er ledig på Nybrot. Vi prøver å skrive opp all vår forventede aktivitet på denne oversikten og håper at den kan være til hjelp for deg som planlegger å leie banen til privat bruk.

18.07.11: Oppdateringer

Vi har gjennomført rideleir for øvede ryttere, avholdt mange ridetimer og startet knøttekurs i sommer. Knøttekurset er dessverre fullt men ved stor interesse kan vi sette opp en ekstra dag hvis ønskelig.

Oppstart ridekurs for voksne nybegynnere planlegges onsdag 10. august kl 18:30. Ikke nøl med å melde deg på, slik at vi kan planlegge framover.

I uke 29 vil det være begrenset mulighet for ridetimer da ettermiddagene begynner å fylles opp.

I uke 30 og 31 må ridetimer avtales med Hege på tlf 95 78 73 74 siden Grete skal reise bort.

Har du fine bilder fra din sommer på Nybrot som du vil dele med andre kan du sende dem til [email protected] så vil vi legge dem ut her på hjemmesiden under bildegalleriet.

01.07.11: Starttider på helgens trening er som følger:

14:00 Grete Jørgensen på Emily Fair

14:30 Ingunn Larsen på Pilten

15:00 Helene Gripheim på Rosa

16:00 Gruppe 1. Hege Kristin Meisfjord på Lucas

Janne Bonsaksen på Gulliver

Linda Bonsaksen på Ritars Sara

17:00 Gruppe 2. Sofie Storheil på Tipadora

Lisa Fredriksen på Kroken Luna

18:00 Gruppe 3. Monica Bøen Hagen på Linus

Line Larsen på Olympia 

18.06.11: Tusen takk for stor hjelp fra Borgar, Andreas og Janne ved Indianerfestivalen på lørdag. Dere var kjempeflinke!

Vi legger snart ut bilder fra helgens aktiviteter. Følg med på vårt bildegalleri.